Fuad Hassen met zijn cabaretprogramma "Remmende Voorsprong"

zaterdag 15 februari 2020 20:00 - 21:30
Deuren open
00:00 - 00:00
Locatie
de Vroone, Kapelle
Genre
cabaret
Beschrijving

Hassen is een aimabele persoonlijkheid naar wie het prettig luisteren is” (de Volkskrant) en “een getalenteerd comedian” (NRC) werd er geschreven over Fuad. Met zijn innemende persoonlijkheid, gulle lach en laid-back comedystijl veroverde Fuad al vele harten. “Publiek is in goede handen,” lazen we ook al in de krant.

De derde comedyshow van Fuad gaat op die voet verder. Fuad is nou eenmaal een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan Fuad wel besteed. Maar wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus tóch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met een kinderlijke verwondering kan Fuad zijn gedachten daar uren op loslaten. Typische Fuad-hersenspinsels! Ook is Fuad meer te zien in de media. Zo had hij begin dit kalenderjaar zijn wekelijkse item bij ‘Is er een dokter in de zaal’ op RTL4.

De pers over Fuad Hassen: “Opnieuw valt het op hoe snel, hoe soepel en hoe effectief hij een zaal weet in te pakken.” (DvhN) “Fuad Hassen (...) opnieuw een rustige, beheerste verteller, die goed is in het uitspelen van komische situaties en bovendien echt iets te vertellen heeft”(NRC) “...smaakvol, charmant en zonder verwijten. Hij heeft zelfs al snel de lachers op zijn hand”(Theaterkrant) 

Regie: Wimie Wilhelm

Website: www.fuad.nlFacebook: .

www.facebook.com/fuadhassenkomiek/

YouTube:. www.youtube.com/channel/UCDh-AwY7lWAeetHEOlCN2D

Fuad Hassen (cabaret)

Fuad werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch.
Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen.
In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-up podium, en met succes! Twee jaar later won Fuad met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. "Fuad heeft bravoure en is een goede verteller" aldus de jury.
Inmiddels is Fuad ontdekt door VARA HumorTV, speelt hij veelvuldig door heel het land en daarnaast is Fuad ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals. 

Fuad is een van de finalisten van Cameretten 2013 met een gedeelte uit zijn programma 'Pareidolia'. 

De jury over Fuad “Na een voorzichtig begin pakt Fuad het publiek in met een boeiend programma. Hij is een ontwapenende verteller, en wil ook wat vertellen. Met een humoristische reeks sketches neemt hij je mee in een persoonlijk en geëngageerd verhaal over zijn roots en de pareidolia van zijn moeder. Hij krijgt de lachers op zijn hand met de ‘Albino’s uit Albanië’ en zijn betoog over het uitschrijven bij de sportschool als het verbreken van een relatie. Fuad is een comedian die flirt met de klassieke vormen van het cabaret. Interacties met het publiek zijn nog niet altijd even goed afgewerkt, maar hij heeft een aantal sterke grappen en het gemak waarmee hij zich over het podium beweegt geeft de jury veel vertrouwen in zijn toekomst in het theater.”

"Fuad toonde zich veelzijdiger. Al leek hij in eerste instantie wat geïntimideerd door de grootte van de zaal, waardoor de verhalenverteller wat langzaam op stoom kwam. Maar zijn persoonlijke programma 'Pareidolia' zat intelligent in elkaar en zijn hilarische sportschoolrelaas wist een vette lach los te peuteren. Hij durfde zelfs een gewaagde Zwarte Pietengrap te maken." - aldus De Telegraaf

Fuad's avondvullende debuutprogramma 'Pareidolia' (2014/2015) werd lovend ontvangen. “Publiek is in goede handen bij aimabele verteller Fuad Hassen” en “Houd Hassen in de gaten”, schreven de dagbladen.

Fuad was te zien in het BNN programma 'Rare Jongens' op NPO3.

Vanaf 2017 staan de theateroptredens van Fuad in het teken van zijn nieuwe voorstelling 'Held'. In deze show neemt Fuad u verder mee – middels zijn typische laid-back comedystijl – in een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen. Na het zien van de show weet u niet meer wat u nou wel of niet moet geloven, maar één ding is zeker: het eten van een appel brengt u altijd met een glimlach terug naar de avond dat u de show van Fuad zag! 

Zowel de Volkskrant, Theaterkrant en het NRC beloonden 'Held' met fraaie 3-sterren recensies.


De pers over zijn debuutprogramma: 

“Fuad verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen.” (Volkskrant)

“Het is knap hoe Hassen al in de eerste minuten een schijnbaar onbetekenend persoonlijk detail – hij manipuleerde één regeltje in de biografie op zijn website – in weet te zetten om vooroordelen en clichés over migranten op losse schroeven te zetten.” (NRC)

“Houd Hassen in de gaten” (Dagblad van het Noorden)

www.fuad.nl