Maikel Harte met "De knop om!"

Try-out van zijn eindejaarshow 2019.

zaterdag 23 november 2019 20:00 - 21:30
Deuren open
00:00 - 00:00
Locatie
de Wemel, Wemeldinge
Genre
cabaret
Beschrijving

 

Zaterdag 23 november speelt Maikel Harte bij Kapelle Cultureel een try-out van zijn eindejaarshow 2019: “De knop om!”

 

Het moderne leven is niet altijd even makkelijk. Stress, overuren, burn-ins, burn-outs, iedereen heeft het druk, druk, druk. Maar dan is daar altijd weer het einde van het jaar, dan ga je naar het theater, je zet je in een stoel en de knop gaat om: tijd voor flauwekul. Het is wel een Zeeuwse knop, want in de taal en het tempo van de streek laat Maikel Harte je weer even heerlijk ontspannen.

 

Harte is in het dagelijks leven werkzaam in de advocatuur, een bedrijfstak waar stress en andere moderne kwalen regelmatig de kop op steken. Om die buiten de deur te houden leeft Harte zich uit in de kleinkunst. Zo schrijft hij wekelijks een column voor de zaterdageditie van de Provinciale Zeeuwse Courant en 's-nachts wil hij zijn vrouw nog wel eens aanstoten met een verhaal of een nieuw liedje.

 

Maikel Harte stapt af en toe het podium op om met een welbedoelde poging te trachten zijn publiek te vermaken. Harte is, zoals hij het zelf omschrijft, gelegenheidsartiest. Vraag bij een optreden van Harte overigens geen liedjes van anderen aan, want die kan hij niet. Zelfs bij de makkelijkste meezingers verslikt hij zich in het akkoordenschema. Harte won dan ook in 2007 nog een dik verdiende bronzen plak bij de verkiezing "slechtste kampvuurgitarist ter wereld " in het Belgische Durbuis. Maar, zonder gekkigheid, in 2014 was hij winnaar van het Vlaams Cabaret Concours.  Harte speelt uitsluitend eigen werk en dan ook nog voornamelijk in het dialect van zijn streek, Zeeuws-Vlaanderen. U zijt waarschuwd.

 

De foto is gemaakt door Johan van der Heijden