Kunstmarkt & schildersdag

De kunstmarkt & schildersdag in het Zeeuwse Kapelle (Zuid-Beveland) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een unieke plek voor kunstenaars om hun werk te laten zien aan bezoekers.

Er zijn kunstenaars aanwezig uit binnen en buitenland. Er zijn schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers en textiel kunstenaars, om maar enkele kunstdisciplines te noemen.
Het evenement wordt gehouden op een prachtige buitenlocatie: de tuin van de Nederlands Hervormde kerk aan het Kerkplein in Kapelle.
(De kerk waar ooit de vader van Annie M.G. Schmidt dominee was).


Schildersdag

Voor 2019 hebben we voor het thema "Expressionisme" gekozen. In het expressionisme probeert de kunstenaar zijn gevoelens en ervaringen uit te drukken door een zekere vervorming van de werkelijkheid. Vooral in de schilderkunst wordt, bijvoorbeeld bij het gebruik van kleuren, vaak afgeweken van de werkelijkheid. De kleur wordt gebruikt om gevoelens te accentueren. Vaak worden ook voorbeelden uit de natuur vervormd, juist ook hier weer, om de expressiekracht te verhevigen. 

Zaterdag 18 mei geeft kunstenaar Frans van der Hagen uit Middelburg een workshop schilderen/tekenen in het teken van het expressionisme. 
De ochtendworkshop start om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. 's Middags kan de opdracht verder uitgewerkt worden. Tussen 13.30 en 15.30 uur is Frans van der Hagen aanwezig om u tijdens het afmaken van de opdracht met raad en daad terzijde staan.
Wij vragen u om zelf uw schilder-/tekenmateriaal mee te nemen. Wij zorgen voor een mooie locatie, deskundige begeleiding, bij ontvangst koffie met een bolus en om 15.30 uur een afsluitend hapje en drankje in de kerk, waarbij u de gelegenheid krijgt uw werk aan elkaar en publiek te tonen.

Deelname aan deze dag kost € 30,00. Tickets voor deelname aan de schildersdag kunt u kopen op onze website www.kapellecultureel.nl

 
Tegenover de kerk op de hoek van het kerkplein serveert HCR De Zwaan deze dag een speciale kunstlunch à € 10,00. Deze is niet bij de prijs inbegrepen.


Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie via info@kapellecultureel.nl


Kunstmarkt

Zaterdag 18 mei is het zover, de tuin van de NH-kerk aan het Kerkplein wordt weer omgetoverd tot een plek waar het plezierig toeven is.

Het thema van deze editie is Expressionisme. Bij deze kleurrijke kunststroming passen heel veel versierde bomen met kleurrijk brei- en haakwerk. Er wordt al weer geruime tijd gebreid en gehaakt om nog meer bomen te kunnen versieren.

 

Dit jaar staan er geen marktkraampjes maar pagodetenten waar de deelnemende kunstenaars hun werk tentoonstellen. Sommige kunstenaars organiseren bij hun plek kleine workshops waar je voor een klein bedrag aan mee kunt doen.

 

De deelnemers aan de kunstmarkt worden via social media voorstellen, dus hou Facebook, Twitter, onze nieuwsbrief en website in de gaten.
Om er zeker van te zijn dat je niks mist, kun je je via onze website opgeven voor de nieuwsbrief, als je die nog niet ontvangt. 

Deelnemers aan de kunstmarkt zijn: 
- Het Zeeuws Beeld met beeldhouwkunst en een mini workshop
- Cocky Wattel met schilderijen
- Beatrix van Buuren schilderijen
- Ellen de Nood en Irma Hopstaken met kunstboeken, schilderijen en een mini workshop
- Anne de Kam met edelstenen-sieraden en een mini workshop
- Pierre en Monique van Schonkeren met keramiek
- Riet de Kroo met beelden van Paverpol
- Tatiana Augureeva met schilderijen
- Anita Elzinga met kunstnijverheid
- Ria van Vossen met keramiek
- Bernardus Christiani met foto's
- Joop Mailuhu met schilderijen en een mini workshop
- Wim Haazen met gedichten en foto's
- Willem Klaasen met glaswerk
- Beny Veerman met schilderijen
- Gors met kunstnijverheid en een mini workshop
- Mirjam Schellekens met keramiek
- Annie Thieleman met schilderijen
- Yorgos Modopolis met Tiffany glaswerk
- Lidy Renou met fotografie
- Yvonne Ooyevaar met beelden en glaswerk
- De Hoeksteen met kinderkunst
 
Muziek

We zorgen de hele dag voor doorlopend livemuziek. Hieronder het programma:

10.00 – 11.00 Dirk en Gijs

11.00 – 12.00 Ilse Voorhoeve en Pierre de Nijs

12.00 – 12.30 Joop Visee

12.30 – 13.30 Stan Bor

13.30 – 14.30 Rowenna Otte en Julio Melio

14.30 – 16.00 Broazinha


Broazinha

Een duo, bestaande uit James van de Water (gitaar/zang) & Debora Meier (zang/percussie). 
Broazinha speelt Kaapverdische, Braziliaanse en Portugese muziek o.a van Cesaria Evora en Mayra Andrade.                          
Prachtig gitaarspel, een warme stem in combinatie met percussie en samenzang zorgen voor passie en vuur! Een heerlijk tropisch gevoel waarbij je droomt van de witte stranden van Kaap Verdië. De muziek die Broazinha maakt staat voor een heerlijk vakantiegevoel. Melancholiek, romantiek, opzwepende dansritmes, zwoele passie en vooral gezelligheid is wat je van Broazinha mag verwachten. Romantische ballads, droomliedjes en lekkere dansnummers passeren de revue.
De taal waarin gezongen wordt is Creools en het Portugees. De naam Broazinha betekent maisbroodje, uiteraard smaakvol en broodnodig.
We ontmoeten u graag bij ons optreden! Hier kunt u ons vinden: https://www.facebook.com/Broazinha-475182712538666/

https://www.youtube.com/results?search_query=broazinha

Kinderworkshop

Kapelle Cultureel vindt het belangrijk om naast kunstenaars ook kinderen bij deze kunstdag te betrekken. We doen dat door scholen een workshop aan te bieden bestaande uit twee lessen van een kunstenaar. We nodigen ieder jaar een andere basisschool uit. Dit jaar is basisschool De Hoeksteen uit Wemeldinge aan de beurt. Kunstenaar en docent Lucy de Graaf http://www.lucyde.nl/ gaat twee workshops geven over het thema van deze schildersdag, het expressionisme.  


Hieronder werktukken uit 2017 van leerlingen van basisschool De Tunnel. Zij hebben toen met kunstenaar-docent Marlou Pluymaekers gewerkt rondom de waterlelieschilderijen van de Franse schilder Claude Monet.Wildbreien en wildhaken voor de kunstmarkt en schildersdag
Het Wildbrei-project voor ouderen is al een paar jaar een groot succes. We willen die traditie graag in stand houden. 
Wij vinden het belangrijk dat ook de ouderen uit Kapelle deel uitmaken van dit jaarlijks terugkerend kunstfestijn. Deze keer nodigen we u uit om ook te haken. We hopen dat we weer manden vol krijgen zodat we nog meer bomen in de kerktuin kunnen versieren met kleurige breisels en haaksels! Het zou mooi zijn als we weer veel haaksels en breisels kunnen ophangen. 
De afmeting graag op sjaal-breedte (minimaal 20 cm) zodat de bomen in de tuin van de Nederlands Hervormde kerk goed kunnen versieren.
U kunt de breisels en haaksels in de mand bij de receptie van Cederhof deponeren. 
Heel veel dank alvast!Duur: 360 minuten

za 18 mei 10:00 - 16:00 buiten in en rond de NH kerk Kapelle
Kaartsoort
workshops Schildersdag€ 30,00