Kunstmarkt & schildersdag

De kunstmarkt & schildersdag in het Zeeuwse Kapelle (Zuid-Beveland) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een unieke plek voor kunstenaars om hun werk te laten zien aan bezoekers.

Er zijn kunstenaars aanwezig uit binnen en buitenland. Er zijn schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers en textiel kunstenaars, om maar enkele kunstdisciplines te noemen.
Het evenement wordt gehouden op een prachtige buitenlocatie: de tuin van de Nederlands Hervormde kerk aan het Kerkplein in Kapelle.
(De kerk waar ooit de vader van Annie M.G. Schmidt dominee was).


Wildbreien en wildhaken voor de kunstmarkt en schildersdag van 18 mei 2019
Het Wildbrei-project voor ouderen is al een paar jaar een groot succes. We willen die traditie graag in stand houden. 
Wij vinden het belangrijk dat ook de ouderen uit Kapelle deel uitmaken van dit jaarlijks terugkerend kunstfestijn. Deze keer nodigen we u uit om ook te haken. We hopen dat we weer manden vol krijgen zodat we nog meer bomen in de kerktuin kunnen versieren met kleurige breisels en haaksels! Het zou mooi zijn als we weer veel haaksels en breisels kunnen ophangen. 
De afmeting graag op sjaal-breedte (minimaal 20 cm) zodat de bomen in de tuin van de Nederlands Hervormde kerk goed kunnen versieren.
U kunt de breisels en haaksels in de mand bij de receptie van Cederhof deponeren. 
Heel veel dank alvast!

Schildersdag
Voor 2019 hebben we voor het thema expressionisme gekozen. In het expressionisme probeert de kunstenaar zijn gevoelens en ervaringen uit te drukken door een zekere vervorming van de werkelijkheid. Vooral in de schilderkunst wordt, bijvoorbeeld bij het gebruik van kleuren, vaak afgeweken van de werkelijkheid. De kleur wordt gebruikt om gevoelens te accentueren. Vaak worden ook voorbeelden uit de natuur vervormd, juist ook hier weer, om de expressiekracht te verhevigen. 

Kunstenaar en docent Michiel Paalvast gaat de schilders-workshop geven. 
Via deze website kunt u zich opgeven door een ticket te kopen. Na aankoop van het ticket staat u ingeschreven als deelnemer.
Deelname aan de schildersdag kost € 30,00.
Hiervoor krijgt u, behalve de workshop van Michiel Paalvast, 's morgens voor aanvang van de workshop koffie met bolus in café De Zwaan en 's middags na afloop is er een afsluiting in de koffiehoek van de kerk waar u onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid heeft om elkaars werk te bekijken en na te praten.
De workshop bestaat uit twee delen: 's morgens geeft Michiel Paalvast instructie. Na de lunch kan het begonnen werk verder worden afgemaakt. Michiel Paalvast begeleidt u daarbij.
De lunch is voor eigen rekening. 
Tegenover de kerk op de hoek serveert HCR De Zwaan deze dag een speciale kunstlunch à € 10,00.
info@kapellecultureel.nl


Kinderworkshop
Kapelle Cultureel vindt het belangrijk om naast kunstenaars ook kinderen bij deze kunstdag te betrekken. We doen dat door scholen een workshop bestaande uit twee lessen van een kunstenaar aan te bieden. We nodigen ieder jaar een andere basisschool uit. Dit jaar is basisschool De Hoeksteen uit Wemeldinge aan de beurt. 

Hieronder werktukken uit 2017 van leerlingen van basisschool De Tunnel. Zij hebben toen met kunstenaar-docent Marlou Pluymaekers gewerkt rondom de waterlelieschilderijen van de Franse schilder Claude Monet.Duur: 360 minuten

za 18 mei 10:00 - 16:00 buiten in en rond de NH kerk Kapelle
Kaartsoort
workshops Schildersdag€ 30,00