Franse avond met Frans buffet en film
Openingsavond van de Franse week "Toujours Kapelle"

Zaterdag 11 mei 2019 organiseert Kapelle Cultureel weer de openingsavond van de Franse week “Toujours Kapelle”. Net als vorig jaar gaan we van start met een Frans buffet, verzorgd door De Vroone. Om 20.00 uur hebben we een mooie Franse film voor u in petto. De toegang tot de film is gratis.

Deelname aan het buffet kost € 20,00 incl. een glas bubbels tijdens de inloop voor het buffet en koffie of thee aan het eind van het buffet.

Programma
Vanaf 17.00 uur worden de gasten die deelnemen aan het Franse buffet verwelkomd met een glas bubbels.

Wim Steenbakker, onze beroemde vertolker van het Franse chansons, zal de avond voorzien van een passende muzikale omlijsting.

Het Franse buffet begint om 18.00 uur

Om 20.00 begint de Franse film Ôtez-moi d’un doute uur in de Bruëliszaal van De Vroone. 
De film duurt 95 minuten, zonder pauze.

Na afloop van de film staan in de foyer de hapjes weer op tafel en kunt u nog gezellig napraten.

Wim Steenbakker

Wim Steenbakker is zanger-gitarist. Hij studeerde in 2017 af aan het conservatorium te Rotterdam (Codarts). In 2018 stond hij in de finale van de Sweet Sorrow Awards en won hij op het Concours de la Chanson te Den Haag de prestigieuze Liesbeth List-prijs voor zijn vertolking van het Franse chanson.

Naast Franse chansons bestaat zijn repertoire uit bewerkingen van oudere en hedendaagse songs in verschillende talen waaronder Nederland, Engels, Duits, Frans en Spaans. Hij begeleidt zichzelf hierbij op zijn klassieke gitaar. De combinatie van zijn stem en gitaar is warm en ontroerend.

Wim speelt ook klassieke (solo)werken op zijn gitaar. Zo speelt hij bekende werken van onder andere Holborne, Tárrega, Sor, Carcassi en Villa-Lobos. Hierbij laat hij de andere kant zien van zijn muzikaliteit.

Wim probeert ook zijn enthousiasme voor muziek over te brengen op andere mensen. Zo geeft hij gitaarlessen, gitaar en zang, keyboardlessen en voor de allerkleinsten onder ons: algemene muzikale vorming (AMV).

Wim is daarnaast ook dirigent van het jeugdorkest van EMM-ADVENDO en van het barbershopkoor The Gaggling Ganders Gang te Goes.

Buffet

Het buffet bestaat uit de onderstaande gerechten:

·        Mini broodjes, roomboter

·        Olijven tapenade

·        Salade Niçoise met tonijn, olijven en geklopt ei

·        Plateau charcuterie van Franse vleeswaren

·        Ratatouille groenteschotel met tomaten en basilicum

·        Coq au vin van kip dijfilet in rode wijn

·        Boeuf bourgignon van rundstoofvlees met sjalotjes, spek en champignon

·        Pomme persil van krieltjes met platte peterselie

·        Haricots vert met spek en gebakken ui

·        Pommes duchesses

 

·        Een overheerlijk verrassingstoetje

 

·        Koffie/ thee

De drankjes tijdens het buffet zijn voor eigen rekening.

Ôtez-moi d ‘un doute

Wat zo veel betekend als “verlos mij van mijn twijfel”.
Tijdens Film by the Sea 2017 is deze film verkozen tot de publiekslieveling.

Ôtez-moi d’un doute is een fijne komedie waarbij een nuchtere hoofdpersoon centraal staat. Hij wordt omringd door een hoop uiteenlopende bijfiguren die zijn rustige leventje aan het wankelen brengen.

Weduwnaar Erwan heeft het er maar moeilijk mee dat zijn tienerdochter zwanger is, maar doet er alles aan om haar zo goed mogelijk te helpen. Tijdens een routine-onderzoek om te zien of er erfelijke ziektes in de familie zitten, komt Erwan’s leven echter volledig op zijn kop te staan als hij er achter komt dat zijn vader niet zijn echte vader is! Om als goed voorbeeld voor zijn dochter te dienen, die niet wil weten wie precies de vader is van haar nog ongeboren kind, gaat hij op zoek naar de waarheid en komt met behulp van een privédetective op het spoor van Joseph, die zijn vader wel eens zou kunnen zijn. De twee krijgen al snel een band, maar alsof het leven van Erwan nog niet vreemd genoeg is, wordt hij ook nog eens smoorverliefd op de ongrijpbare Anna, de dochter van Joseph. Krijgt Erwan ooit nog zijn, tot dan toe, rustige leventje weer op het juiste spoor?

Hoofdrolspelers: François Damiens, Cécile de France, André Wilms & Guy Marchand.


 

 

 

 

 Duur: 360 minuten

za 11 mei 17:00 - 21:45 de Vroone, Kapelle
Kaartsoort
Normaal€ 20,00